Anne-Margriet | SchrijfSmith

Anne-Margriet - Schrijf - Smith

Copywriter uit Utrecht, expert in Coffee en Content (en Cava)

 

Na bijna 11 jaar werkzaam te zijn geweest op het hoofdkantoor van een grootbank, kwam er een zoveelste reorganisatie aan, die ik niet meer wilde ‘overleven’.

Op dat moment was ik zwanger van ons derde kindje en voelde ik aan alles dat het anders moest én kon.

Heel bewust heb ik toen de bankdeur op de Zuidas achter mij dichtgetrokken om te kunnen gaan genieten van en met mijn gezin.

Uit meerdere ervaringen in de nabije omgeving bleek – helaas – dat het krijgen van kinderen, het gezond en samen zijn niet zo vanzelfsprekend is, als we soms willen geloven. Ik wilde daarom voorlopig even niet meer werken, maar onder mijn voorwaarden leven: ik werd een zogeheten thuisblijfmoeder.

Heerlijk en genieten. En omdat er flink veel vooroordelen over het thuisblijfmoederschap bestaan, ben ik toen mijn eigen blog begonnen.

Daarmee werd een klein waakvlammetje (weer) aangewakkerd tot groot vuur: het schrijven.

En toeval of niet, vrienden en bekenden vroegen mij toen ook om stukken na te lezen, te redigeren en ook om hen te voorzien van geheel nieuwe (web)teksten. Ik werd gevraagd om ingewikkelde onderwerpen te vertalen naar leesbare teksten, maar ook om ze te helpen bij het vinden van de juiste wervende woorden.

Eerder deed ik dit ook binnen de financiële en corporate sector, voor zowel werknemers als de klanten.

En zo viel ineens afgelopen zomer alles op zijn plek.

Schrijven en anderen helpen bij het vatten, vertalen en verkopen van hun unieke boodschap, vormen samen mijn missie.

Ik wil ondernemers empoweren met plezier en zelfvertrouwen om verbinding en impact te maken met hun verhaal.

  • Zelfvertrouwen om altijd en overal jezelf te zijn
  • Zelfvertrouwen om jezelf te uiten op de manier die bij jou hoort
  • Zelfvertrouwen om nog verder te groeien in tijd, geld en energie

Omdat ik erin geloof dat iedereen een unieke authentieke boodschap heeft, die verspreid mag worden, om het verschil te kunnen maken bij partners, collega’s of werknemers.

Via jouw teksten een duurzame verbinding aangaan met je ideale doelgroep of je specifieke stakeholders, dat wil jij toch ook?

7 redenen waarom je mij jouw zakelijke teksten wil laten schrijven:

  • 1 Van clichés en jargon, maar ook van gortdroge kost of juist enorm hippe teksten doorspekt met Engelse termen, krijg ik jeuk en vlekken en die wil ik niet.
  • 2 Zowel op het hockeyveld als in mijn werk noemen ze mij een pitbull. Ik bijt me ergens in vast en laat niet los, totdat alles mij helder is.
  • 3 Tussen de regels door lezen en luisteren is mijn tweede natuur. Hierdoor kan ik snel en helder onderwerpen structureren en formuleren.
  • 4 Voor mij is structuur en helderheid de basis van alles. Zo creëer je rust en focus. En duidelijkheid: afspraak = afspraak.
  • 5 'Taalneuroot', is een bijnaam, die ik met trots draag. Mijn oog valt altijd direct op typ-, spel en taalfouten en zinnen die niet lopen en verbeter ze gelijk. Foutloze teksten zijn professionele teksten. Punt.
  • 6 Ik neem mijzelf niet al te serieus, maakt het leven een stuk plezieriger. Plezier, humor en het nodige sarcasme horen bij mij. In de teksten die ik schrijf, lees je dat ook altijd terug.
  • 7 Als archetype Zorggever (Jung), als MBTI type Verzorger (ESFJ van Myers-Briggs) en als Menslievende Verzorger van de Powertypes, is zorgzaamheid de rode draad in zowel mijn privé als professionele leven. Mijn andere kernkwaliteiten compassie, betrouwbaarheid en oog voor detail krijg je er ook als bonus bij.