Anne-Margriet | SchrijfSmith

Over Anne-Margriet - Schrijf - Smith

Copywriter uit Utrecht, expert in Coffee en Content (en Cava)

In de eindeloze digitale wildernis waar jouw boodschap concurreert met de dagelijkse 87 ongelezen e-mails, 23 openstaande tabs, 63 WhatsApp-berichten en 5 halfgelezen artikelen, is het cruciaal dat jouw tekst direct de aandacht trekt.

Wanneer jouw boodschap ook nog eens droger is dan een beschuit zonder boter, verliest het snel zijn kracht en blijft onopgemerkt. Zelfs de meest unieke dienst of het meest bijzondere product maakt geen impact als niemand het ziet of leest.

Dat is waar ik, Anne-Margriet, in beeld kom. Als ervaren copywriter, help ik bedrijven in de B2B-sector met het creëren van boeiende en overtuigende content. Van webteksten en blogs tot whitepapers en klantverhalen, ik zorg ervoor dat jouw boodschap helder en impactvol overkomt.

 

Kracht van sterke copy

Sterke copy heeft de kracht van een dubbele espresso in de ochtend: het geeft je business een echte kickstart.

Goede teksten zijn essentieel voor:

 • Aantrekken van klanten
 • Boosten van je merk
 • Verhogen van je omzet

 

Ondanks je inspanningen blijven je huidige teksten misschien net zo inspirerend als een handleiding voor een IKEA-kast. Het effect? Ongeveer zo krachtig als lauw kraanwater met oploskoffie.

Tijd om de H’s weer terug te brengen in B2B 😉 (oftewel de menselijkheid). Ik geloof namelijk heilig in het Human 2 Human aspect binnen Business 2 Business.

 

Wat ik bied:

In plaats van stukken, die lijken te zijn geschreven door een robot, creëer ik teksten die je leest als een intrigerende NY Times bestseller.

 • Websites: Van een vergeten digitale etalage naar een onweerstaanbaar visitekaartje, compleet met SEO-vriendelijke en conversieklaar webteksten.
 • LinkedIn profiel: Ik transformeer je professionele persona zodat je opvalt bij elk netwerkevenement.
 • Customer stories: Meeslepende verhalen die niet alleen nieuwe klanten aantrekken, maar ook potentiële collega's inspireren om bij jou te komen werken. Dit omvat testimonials die jouw lof zingen.
 • White Papers: Industriële inzichten verteerbaar gemaakt, die jouw expertise tonen en je merk versterken.
 • Case Studies: Bewijs uit de praktijk dat jouw product geweldig is, met gedetailleerde en overtuigende case studies.
 • Ghostwriting: Jouw geheime wapen om je stem vast te leggen, zodat je inhoud consistent en authentiek blijft.

Van 'gewoontjes' naar 'grandioos': ik schrijf teksten die verkopen.

Als een voormalig projectmanager met een ongezonde obsessie voor structuur (mijn kruiden staan alfabetisch, geen grap), behandel ik jouw inhoud met de precisie van een horlogemaker. Verwacht geen slaapverwekkend vakjargon, maar een cocktail van duidelijke taal met een shot creativiteit - net zo opwekkend als die derde koffie op de maandagochtend.

Ik geloof in de kracht en magie van menselijke verbinding, van een goede lach en oprechte verhalen: storytelling.

Door het inzetten van storytelling, zorg ik niet alleen voor heldere en boeiende teksten, maar ook voor een diepe emotionele connectie met het publiek. Verhalen nemen je lezers (a.k.a. je potentiële klanten) mee op een reis van:

 • Nieuwsgierigheid naar actie
 • Twijfel naar vertrouwen
 • Onverschilligheid naar enthousiasme

Klaar voor de volgende stap?

 

Ben je klaar om jouw merk uit die coulissen te halen en in de spotlight te zetten die het verdient?

Neem vandaag nog contact met mij op en laten we samen jouw teksten van onzichtbaar naar onweerstaanbaar maken.

 

7 redenen waarom ik de AED voor jouw zakelijke teksten ben: een flinke schok, maar ik breng ze wél tot leven

 • 1 Geen wollige teksten: Ken je die teksten die zo wollig zijn dat je oogleden ervan gaan trillen? Ik wel. Van woorden als 'synergie' of 'hoogwaardige kwaliteit' krijg ik jeuk. Mijn teksten zijn als een frisse bries, vrij van clichés en buzzwords. Verwacht authentieke verhalen die aanvoelen als een ontspannen gesprek met een jeugdvriend.
 • 2 Luisteren is mijn superkracht: Verkooppraatjes zijn mijn kryptoniet. Bij mij geen Tell Sell-taal. Ik luister echt naar wat jouw klanten zeggen en vertaal dit naar teksten die raken. Mijn doel? Teksten creëren waarbij je doelgroep zich afvraagt of ik gedachten kan lezen.
 • 3 Menselijke verbinding: Ik geloof heilig in de kracht van menselijke verbinding in zakelijke communicatie. Ik transformeer jouw B2B-teksten in warme, menselijke (H2H) gesprekken. Mijn teksten laten zien dat achter elk bedrijf echte mensen schuilen, wat zorgt voor een authentieke connectie met je klanten en nieuwe collega’s.
 • 4 Tweetalige kracht: Of het nu Nederlands of Engels is, mijn tweetalige teksten bereiken en raken je doelgroep over de hele wereld. Mijn woorden kennen geen grenzen.
 • 5 Licht in de duisternis: Als groene ESFJ ben ik de Gandalf van tekst. Ik breng licht in de duisternis van miscommunicatie. Ik creëer copy dat voelt als een oprecht gesprek bij een heerlijke fles wijn.
 • 6 Vastberadenheid: Pitbull met een pen, eh toetsenbord. Net zoals ik op het hockeyveld geen bal onbeantwoord laat, zorg ik dat jouw copy projecten met dezelfde vastberadenheid worden aangepakt. Net zolang doorgaan tot ik de materie begrijp en helder heb, zodat zelfs mijn pre-puber het begrijpt.
 • 7 Creatieve helderheid: Mijn dagelijkse loopjes in de natuur zijn mijn niet zo geheime wapen voor mentale helderheid. Al rennend of lopend over de Utrechtse Heuvelrug, poppen de meest creatieve ideeën op als paddestoelen na een herfstregen: fris, onverwacht en inspirerend.